Contactgegevens: +32 (0)2 262 35 37 | info@re-bag.be

Gids voor natuurlijke vezels

Jute

Van zaad tot vezel is jute een van de milieuvriendelijkste natuurlijke vezels. Het heeft een groot ecologisch aanpassingsvermogen: het heeft een goede zout- en watertolerantie en is bestand tegen extreme weersomstandigheden, ongedierte en ziekten.

Jute ondergaat niet hetzelfde productieproces als katoen. Al wordt bij het weven water gebruikt om de stof te bevochtigen, het jute wordt alleen besprenkeld, terwijl katoen wordt gewassen, gekookt en gebleekt.

Jute is biologisch afbreekbaar en herbruikbaar.

Katoen

Katoen is een gewas dat heel veel water nodig heeft. Bovendien is het een van de gewassen die wereldwijd het meest met pesticiden worden behandeld, vanwege de lage tolerantie tegen ongedierte en ziekten. De verwerking tot vezels is een complex proces dat bestaat uit wassen, koken, bleken, stijfselen en verdere chemische behandeling.

Re-bag® beveelt aan om voor biologisch katoen te kiezen en uw draagtas steeds opnieuw te gebruiken. Op die manier kan uw katoenen draagtas toch een milieuvriendelijk product worden.

Papier

Papier, karton enzovoort zijn allemaal afkomstig van bomen. Re-bag® koopt pulp van fabrieken die internationaal gecertificeerd zijn voor papier afkomstig van duurzame bronnen.

We bevelen papier van duurzame bronnen aan.

Piramide van natuurlijke vezels (textiel)

  1. Gekleurd katoen
  2. Gebleekt katoen
  3. Natuurlijk katoen
  4. Jute en biologisch katoen

Het beste wat we kunnen doen om de draagtassen milieuvriendelijk te maken, is de herbruikbare tassen steeds opnieuw te gebruiken … Uiteindelijk gaat het om wat we dóen.